Odawara Plum Festival (Soga Bessho Plum Festival)

 

Aangename geur van pruim

Elk jaar in februari wordt het Odawara Plum Festival gehouden in februari. (Van 2 (za) tot 2020/2 (zon) in 1)

Het Odawara Ume-festival heeft het kasteelruïnepark Odawara en Soga Bairin, maar hier bij Soga Bessho Bairin kunt u genieten van het landschap van Fuji en de geur van 35,000 witte pruimen.

Odawara Plum Festival Yabusame
Odawara Plum Festival Yabusame

Soga Bairin ligt in Soga no Sato en bestaat uit drie districten: Bessho, Nakagawara en Hara, en wordt voornamelijk beheerd door boeren in elk district. In het bijzonder heeft de Bessho-locatie de meeste faciliteiten zoals de Bairin, souvenirwinkels, eten en drinken en parkeerplaatsen.

Odawara Plum Festival Soga Bairin
Odawara Plum Festival Soga Bairin

In Odawara, Kanagawa Prefecture, werden meer dan 600 jaar geleden veel pruimenbomen geplant onder het kasteel om pruimnoten te gebruiken als wapens in de tijd van Hojo. In de Edo-periode werd de teelt van pruimen aangemoedigd door de Odawara-feodale heer Okubo, en deze groeide snel. Als poststad boven Hakone was Umeboshi bovendien handig als een noodzaak voor reizigers (behoud van bento, dorst lessen en gezondheidsvoedsel).

Ongeveer 40 jaar geleden richtte een lokale boer een directiecomité op in Soga Bairin in Odawara om eetbare pruimen te produceren en te genieten van de schoonheid, schattigheid en adel van de bloemen. Is vastgehouden.

Odawara Plum Festival Soga Bairin
Odawara Plum Festival Soga Bairin

Soga Bairin bestaat uit Nakagawara, Hara en Bessho (lokale) pruimenbossen en er worden ongeveer XNUMX witte pruimen geplant. Voor het produceren van eetbare pruimen zijn de meeste witte pruimen met witte bloemen.

Bessho Bairin opnametijd
U kunt het pruimenbosveld (privéland) vrij betreden tijdens de wachtperiode, maar van 7 tot 00 uur

Als je met de auto komt. Omdat het een openbare weg is, kunt u deze op elk gewenst moment betreden, maar de plaatsen waar u kunt parkeren zijn beperkt (zie locatiegids). Daarnaast worden verkeersbeperkingen toegepast tussen 9:00 en 16:00 uur.

Odawara Plum Festival Soga Bairin
Odawara Plum Festival Soga Bairin

Als de bloemen op hun best zijn en het weer goed is, is het gebied rond Bairin zelfs doordeweeks druk. Vooral op zaterdag en zondag kan de prefectuurweg Route 72 overbelast zijn. De parkeerplaats is ook 's ochtends vol, gratis en vol, dus we wachten op beschikbaarheid.

In de Bairin zijn er voornamelijk Juropruimen (voor gedroogde pruimen), Shirakaga (voor de verwerking van pruimensap, pruimenextract, pruimenwijn, enz.), Nanko (voor gedroogde pruimen, ook gebruikt voor verwerking) en treurpruimen (voor sierdoeleinden).
Hij bloeit in de volgorde van Juro → Minamitaka / Weeping → Shirakaga.

Pruimenbloesems hebben een goed bloemleven en kunnen ongeveer een maand worden genoten. Bovendien kun je hier in Bessho Bairin lang genieten van pruimenbloesem omdat je veel variëteiten cultiveert, zoals Juro, een speciaal product, Shirakaga, Nanko, Sugita, treurpruim, enz. Geniet alsjeblieft van 1 pruimenbloesems in Soga no Sato.

Soga no Sato en Yabusame]
 Hier in het Soga no Sato-gebied werd de Soga Taro Yunobu-clan opgericht als een familielid van het Shogunate tijdens de Kamakura-periode.Het was meneer Mitsue, de moeder van "Goro / Juro", die beroemd is vanwege het Soga-verhaal, die met deze Yunobu trouwde.Hier in Soga no Sato zijn er veel ruïnes die gerelateerd zijn aan Soga Monogatari. Volgens "Azuma Kagami" is de schoonvader van zijn broer, Yunobu, een meester in het boogschieten en werd hij door Genryocho beloond voor zijn hoge prestaties tijdens "Fuji no Maki Hunting".

[Oorsprong van Yabusame]
 Onder de technieken van boogschieten worden Ryuhouma, Inuoimono en Kasagake <Drie dingen van paardrijden> genoemd, en in tegenstelling tot de oefenwedstrijd van Yuma, is Ryuhouma overgeleverd als een Shinto-ritueel om te bidden voor "Tenka Taihei / Five Grains Fertility". Er werd gezegd dat het een paard was.Tijdens het bewind van keizer Kinmei (XNUMX-XNUMX) ontstonden er conflicten in binnen- en buitenland, dus toen keizerin Shinko en keizer Ojin zich zorgen maakten over de turbulente wereld in het huidige Usa Hachimangu-heiligdom (Oita Prefecture) en baden voor Taihei Tenka, waren ze te paard. Er wordt gezegd dat het begon met drie doelen.

Als u op zoek bent naar een goedkoop hotel in Hakone, klik dan hier